Foto: Doble distinció per Yoel Vargas al Certamen Coreográfico del Distrito Tetúan de Madrid [Institut del Teatre]

El tarragoní Yoel Vargas ha guanyat el premi al millor ballarí de dansa espanyola en la setena edició del Certamen Coreográfico del Distrito Tetúan de Madrid. El reconeixement del ballarí català ha estat per la coreografia ‘La Flor de Granada’, creada i interpretada per ell mateix en representació del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre.

Vargas també ha rebut la menció especial atorgada pels estudiants que formen part del taller de crítica periodística de dansa desenvolupat com una activitat paral·lela al certamen.

El premi del Distrito Tetuán està organitzat pel Centro Cultural Eduardo Úrculo i dirigit per Daniel Doña, el qual el va engegar l’any 2014 amb l’objectiu d’incentivar la creació coreogràfica, la innovació i la recerca de nous llenguatges en l’àmbit de la dansa, així com per promoure els creadors i ballarins i ballarines.

El certamen atorga premis per valor de més de 6.000 euros en les categories de dansa contemporània i dansa espanyola i flamenc. En l’edició d’aquest 2020, posposada a l’abril a causa de la crisi sanitària, han participat 135 coreografies (98 en dansa contemporània i 37 en espanyola i flamenc).

GRADUATS PREMIATS

Diversos graduats de l’Institut del Teatre i ballarins formats a IT Dansa han estat premiats en el Certamen Coreográfico del Distrito Tetúan 2020. Es tracta de Jacob Gómez, qui ha obtingut el premi del públic per la coreografia Meohadim, peça que va resultar finalista en el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019; Miranda Alfonso, premiada amb una beca de residència de creació al Centre d’investigació escènica Enguera de València, amb la peça Preludio y fugaz.

D’altra banda, Gaizka Morales, ha obtingut el premi al millor ballarí de dansa contemporània mentre que la companyia TangenBenzal -formada per Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen- ha rebut una menció especial i una residència artística a La Nave del Duende la peça Carretería.