El Teatre Lliure de Barcelona ha obert la convocatòria del Programa de residències creatives d’intercanvi per a la temporada 2020-21. Enguany s’estableix una col·laboració amb The Centre of The Less Good Idea, un espai de creació artística fundat per l’artista William Kentridge a Johannesburg (Sud-àfrica).

El programa busca un projecte de recerca en àmbits tangencials de les arts escèniques que pugui alimentar-se de la interacció entre Catalunya i Sud-àfrica. La residència tindrà lloc durant dos mesos: entre el 15 de setembre i el 15 d’octubre de 2020, a Johannesburg; i del 15 de novembre al 15 de desembre de 2020 a Barcelona.

En la convocatòria s’hi poden presentar les persones residents a l’Estat espanyol vinculades d’alguna manera a les arts escèniques. La seva activitat principal no cal que sigui artística, pot venir d’àmbits com la gestió cultural, el documentalisme de creació, la filosofia, l’escriptura, les arts media, el periodisme, les arts visuals, la comunicació digital, l’acció social…

Es valorarà que el projecte plantegi aspectes culturals, acadèmics i socials que permetin generar activitats en aquests tres eixos, en relació amb el treball que es porti a terme. El guanyador o guanyadora del projecte seleccionat, prèvia factura de 2.500€ del pressupost destinat a la realització del projecte.

Per participar-hi, s’ha d’enviar un correu electrònic amb la proposta en format PDF, i les dades de contacte a [email protected], fent constar a l’assumpte “Residències creatives d’intercanvi”.
El període de presentació és del 2 al 31 de març 2020, inclosos.