La capçalera del web de la Revista de l’Alguer, d’Òmnium Cultural

El web de la Revista de l’Alguer, allotjada a la web d’Òmnium Cultural de l’Alguer, s’ha posat en marxa. És fruit del projecte premiat per la Fundació puntCAT ara fa just un any per a la digitalització de l’obra del poeta i filòleg alguerès Rafael Caria, com avança Vilaweb.

La Revista de l’Alguer fou publicada durant deu anys, entre el 1990 i el 1999, pel Centre de Recerca i Documentació Eduard Toda. I ara fa deu anys, en van ser digitalitzats tots els volums, consultables a la web de l’Institut d’Estudis Catalans.

Des d’aquesta nova web, també s’hi podrà accedir, a més de consultar tota l’obra digitalitzada de Rafael Caria: des de la traducció del llibre d’Eduard Toda L’Alguer, un poble català d’Itàlia fins als estudis de toponomàstica de l’Alguer i els estudis de sociolingüística.

La capçalera neix amb el propòsit de promoure i divulgar la llengua catalana i la cultura sobretot a l’Alguer. El 15 de maig passat era prevista la presentació pública però es va haver d’ajornar per causa de l’emergència sanitària per la Covid-19.