El xef Jaume Biarnés, de la Fundació Alicia, participarà aquest dijous 18 d’octubre (6.30 pm) en l’acte A Taste of Barcelona: The History of Catalan Cooking and Eating (Un gust de Barcelona: la història de la cuina i menjar catalans) a Columbia University, de Nova York. Ho farà en una conversa amb els professors Rosi Song i Robert Davidson.

La conversa pretén exposar el desenvolupament urbà i culinari de Barcelona des de l’edat mitjana fins a l’actualitat, tractant els orígens i el creixement del seu prestigi culinari, i com la cuina ha estat una activitat crucial en crear i mantenir una identitat catalana. Barcelona s’ha convertit en una destinació màxima per a gourmands i cuiners de tot el món.

La Fundació Alícia un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina que també pretén millorar els hàbits alimentaris i avaluar el patrimoni alimentari i gastronòmic. Va obtenir el títol de xef a Barcelona i ha treballat en diversos restaurants, empreses de restauració i pastisseries.

Va formar part de l’equip de restauració El Bulli amb el xef Ferran Adrià. Com a membre fundador d’Alicia, ha coordinat la preparació d’estudis i publicacions sobre tècniques culinàries, història gastronòmica i promoció del patrimoni agroalimentari de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram