Font: Arnau Barenys

El restaurant Matiz, de Bogotà (Colòmbia) té una cuina molt mediteràrria gràcies a la presència del xef  Arnaus Barenys (Reus, 1982). Format a l’Escola d’Hosteleria de Cambrils, Barenys ha convertit el Matiz en un restaurant molt cotitzat a la capital colombiana després d’una carrera que començar a Reus i que s’ha gestat en diversos restaurants amb estrella Michelín.

Criat a Maspujols (Baix Camp), el xef reusenc va iniciar-se com a cuiner a la capital del Baix Camp al Celler del Raïm i la Glorieta del Castell. Un dels moments decisius de la carrera als fogons de Barenys va ser treballar al Restaurant Set Portes de Barcelona. A més del prestigi professional, el reusenc va conèixer la que és actualment la seva parella, una cambrera amb arrels colombianes. Després del Set Portes, Barenys va fer el salt al Via Veneto, de Barcelona, on va tenir el primer contacte amb una estrella Michelín.

La inquietud del reusenc va fer que participés en l’obertura de l’Antull, a Reus per marxar a Panamà, al costat de Ramon Freixa, doble estrella Michelín. A Panamà, Barenys va forjar-se definitivament abans de fer el salt definitiu a Colòmbia. El retorn de la seva parella al seu país d’origen va ser el reclam definitiu pel reusenc d’instal·lar-se a Bogotà al restaurant Matiz, situat a la colònia Chicó.

Després de quatre anys, el Restaurant Matiz és un dels més prestigiosos del país. I ha tingut convidats il·lustres com ara els cantants David Bisbal o Carlos Vives i el futbolista James Rodríguez, exjugador del Real Madrid. L’èxit que ha cotitzat a Bogotà fa que Barenys es plantegi fer un pas més en la seva llarga trajectòria als fogons: obrir un restaurant amb la seva pròpia firma. Un projecte basat en les seves arrels mediterrànies i fusionat amb tot el que ha après durant tots aquests anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram