Foto: ACN

Els ciutadans de l’Alguer ja poden escolaritzar els seus fills en català. La Junta Regional de la Regió Autònoma de Sardenya ha aprovat les línies d’actuació de la llei del juliol del 2018 que preveu l’ensenyament de l’alguerès en horari lectiu si així ho demanen les famílies dels alumnes del municipi.

Tal com ha informat el digital Diari de la Llengua, el reglament estableix l’organització de l’ensenyament del català, el gal·lurès, el sasserès i el tabarquí als centres escolars de Sardenya, la borsa de docents i el finançament necessari, elements sense els quals la llei de fa dos anys estava encallada.

Les inscripcions per als cursos de català es duran a terme fins al 10 de desembre i el Comitè Directiu de la Consulta Cívica per les Polítiques Lingüístiques del Català de l’Alguer ha fet una crida a les famílies alguereses a aprofitar l’oportunitat de matricular-hi els fills en les escoles d’educació infantil, primària i secundària de l’Alguer.

El Comitè, presidit per Irene Coghene, ha valorat el desplegament de la llei com “un pas endavant” per garantir una “major consciència del valor de la llengua, com a patrimoni cultural inestimable” de la comunitat i per “garantir l’ensenyament de la llengua a les noves generacions”.