L’art català farà parada a Lausana (Suïssa) amb dues activitats que hi col·laboren el Casal Català de Lausana-Ginebra. Aquest dimarts 14 de maig s’inaugura l’exposició Lausannensis a la Galerie Univers (Rue Centrale 5, Lausanne) mentre que el cap de setmana l’artista catalana afincada a Suïssa, Chus Díaz Bacchetta, oferirà una visita guiada pel seu taller particular.

Fins el 29 de juny, la Galerie Univers acull la darrera mostra de Muma, artista de Lausana nascuda a Barcelona. És la tercera vegada que Muma exposa les seves obres a Lausana i se la considera una artista
contemporània tenint en compte que els clàssics que transposa us fan voler meravellar-vos d’una obra d’art, ja que l’harmonia està present en la seva obra. Muma pinta com pensa. La seva espontaneïtat pictòrica i el seu disseny gràfic dominat conviden a l’espectador a interpretrar les seves pintures com a llibres lliures.

D’altra banda, els dies 18 i 19 de maig (de 12 a 18 hores), l’artista Chus Díaz Baccheta participa en el pograma Aperti XIII que permet l’obertura de tallers d’una vuitantena d’artistes de la regió de Lausana. En aquest cap, Díaz obrirà el seu taller situat a l’Avinguda de la Gare, 20, de Lutry.

Díaz Baccheta va iniciar-se en el dibuix i la pintura a l’escola d’art DaVinci a l’antic barri gòtic de Barcelona. Va formar-se en disseny gràfic a l’Escola d’Art i Disseny de Llotja de Barcelona i va alternar les professions de dissenyador gràfic i professor d’art. Posteriorment va cursar un màster en museologia a la Universitat de Neuchâtel i va col·laborar en diverses institucions com a guia per a projectes de mediació patrimonial i cultural.

Aquests dues activitats complementen la programació del 50è aniversari del Casal Català Lausana-Ginebra.