Font: Castellers de Vilafranca

Aquest dilluns 7 d’octubre una expedició de 184 castellers dels Castellers de Vilafranca viatja als Estats Units per participar a la primera San Francisco Catalan Week. Una setmana catalana organitzada conjuntament amb el Casal Català Bay Area i del Nord Califòrnia que portarà els castells per primer cop a la costa oest dels Estats Units d’Amèrica.

Les actuacions previstes pels Castellers de Vilafranca a la costa oest dels Estats Units a l’octubre seran la University of California a Berkeley (8 d’octubre);  Marimar Bodegas Torres, a Sabastopol (9 d’octubre); Stanford University, a la seu de Google i durant el partit de pretemporada de l’NBA entre Golden State Warriors i Minesota Timberwoles (10 d’octubre); Marina Green San Francisco (11 d’octubre) i Holbrook-Palmer Park Atherton (12 d’octubre).

La darrera actuació serà la més emotiva per a la comunitat catalana de Califòrnia. El 12 d’octubre, els Castellers de Vilafranca s’enlairaran a Holbrook-Palmer Park Atherton durant el Catalan Meeting. L’actuació és prevista a les 12 del migdia amb la presència de les famílies residents a la costa oest dels Estats Units. És la primera vegada que hi haurà una actuació castellera a Califòrnia.

TAMBÉ A CANNES

Els Castellers de Vilafranca participaran dilluns 14 d’ocutbre a la fira de continguts audivisuals MIPCOM que es celebra anualment a la ciutat francesa de Cannes. Els 40 castellers desplaçats realitzaran actuacions al llarg de tot el dia al Palais des Festivals de Cannes per tal de promocionar les produccions castelleres que La Xarxa de Comunicació Local ofereix a la fira i de les quals la colla n’és protagonista.

Els verds, des que el 1973 actuessin a París, han realitzan més de 180 actuacions fora del país, però aquesta és tot just sisena ocasió que els Castellers de Vilafranca porten els castells fora d’Europa, després de les expedicions a Santiago de Xile (2008), Valparaíso (2010), Mumbai (2011), Nova York (2012) i Xangai (2015). Aquí podeu veure el detall de totes les actuacions internacionals efectuades per la colla.

Els Castellers de Vilafranca és una colla castellera fundada el 1948, fruit de la gran afició, tradició i arrelament del fet casteller a Vilafranca del Penedès, que es remunta als temps del Ball de Valencians (segle XVIII), precursor dels castells actuals. La temporada comença a la primavera i acaba l’1 de novembre, tot i que la dimensió i projecció actuals d’aquesta agrupació fan que tingui activitats pràcticament tot l’any.