
Actuació dels Castellers of London en la Diada de Sant Jordi [Foto: Cedida]
“És una Diada molt especial per nosaltres, no només perquè podem trobar-nos amb colles internacionals, sinó també perquè ens permet retrobar-nos amb tots aquells castellers que han tornat a Catalunya a viure”, explica a Exterior.cat el cap de colla, Valentí Gómez. El grup londinenc compta, actualment, amb uns 50 membres i reuneix prop d’una quarantena en cada assaig, una fita que els satisfà amb escreix.
Hi actuaran juntament amb els Castellers de Cerdanyola, els Sagals d’Osona i els Gausacs, la colla amfitriona
L’oportunitat de sortir de Londres i visitar Sant Cugat del Vallès es remunta a una relació especial entre ambdues colles. Els Gausacs és una de les colles padrines dels londinencs i participar en les Vigílies de Sant Ponç és una manera per tornar-s’hi a connectar. “Teníem moltes ganes de tornar a fer coses junts, perquè sentien que havíem perdut el contacte després de la pandèmia i nosaltres estem encantats, és una oportunitat única per aprendre i poder millorar”, explica Marta Cardús, una de les integrants dels Castellers of London. En aquest sentit, Gómez afegeix que “intentarem fer els millors castells possibles amb la gent que hi podem anar i gaudir molt de l’experiència”.

[Foto: Cedida]
De cara al 2024, el cap de colla, Valentí Gómez, avança que serà “un any de consolidació i de fer un pas endavant (o cap amunt)”. “Els objectius són sempre els mateixos, passar-ho molt bé, augmentar el nombre de castellers i ens agradaria tornar a descarregar castells de 6”, rebla.
De Catalunya a Vallecas: així és la colla castellera de Madrid