Els clústers catalans Foodservice i Food N’Nutrition, especialitzats en l’àmbit de l’alimentació i la nutrició, s’han integrat en una única entitat amb l’objectiu d’augmentar la massa crítica del sector a Catalunya i impulsar projectes de major abast, així com generar sinergies i economies d’escala.

Aquesta nova entitat és un dels 29 clústers catalans que formen part del programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-.

El nou clúster, que mantindrà el nom Foodservice Cluster, agrupa actualment més d’una vuitantena d’empreses amb l’objectiu d’unir els diferents agents i actors implicats en tota la cadena de valor del sector de la restauració social i comercial organitzada.

Segons el president de Foodservice Cluster i Director General Serhs Food, Raimon Bagó, “amb aquesta fusió es pretén augmentar el potencial del clúster dins del sector alimentari, integrant els diferents agents en una entitat molt més vertical i representativa, així com optimitzar recursos en una estratègia més global”.

D’acord amb el director de la Unitat de Clústers d’ACCIÓ, Joan Martí, “les fusions de clústers són positives quan permeten guanyar massa crítica sense perdre focus estratègic, com en aquest cas”. Segons Martí, “a nivell internacional s’observa l’inici d’una tendència de fusió de clústers ja que en un entorn global complex cal dimensió per articular projectes d’impacte”.

L’objectiu d’aquesta fusió és compartir experiències i coneixements per impulsar nous projectes col·laboratius en l’àmbit de l’alimentació i la restauració, en aspectes com ara la seguretat alimentària, la nutrició personalitzada, el desenvolupament d’ingredients i aliments funcionals o la millora de la sostenibilitat del sector.

D’aquesta manera, les activitats del Foodservice Cluster per aquest 2020 s’organitzaran en base a sis eixos estratègics: la seguretat alimentària, la nutrició i salut, la digitalització, el valor compartit, la gestió del canvi estratègic, l’economia verda, blava i circular, i l’eficiència dels recursos humans i productius en l’explotació.