Foto: Freepik

El Govern català ha aprovat un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i la Regió Acadèmica de Provença-Alps-Costa Blava per promoure un seguit d’accions conjuntes en matèria educativa i que té com un dels principals objectius incrementar el coneixement per part de l’alumnat català de la llengua francesa.

Entre els objectius de l’acord destaquen el desenvolupament i la promoció de l’ensenyament de les respectives llengües a través de programes d’intercanvi de professorat i alumnat, i visites d’estudi.

Així, hi haurà més cooperació entre les seccions europees de la Regió Acadèmica de Provença-Alps-Costa Blava i les seccions franceses a Catalunya. A més, preveu facilitar l’intercanvi d’informació, experiències i pràctiques en les àrees de formació seleccionades.

El conveni s’emmarca en un seguit de programes de mobilitat que Educació du a terme per a alumnat i professorat de diferents etapes educatives i tindrà una durada de quatre anys. L’acord s’afegeix als ja existents amb Montpeller, Quebec, Grenoble, Lió i Borgonya.