
Begotxu Olaizola, del País Basc va ser una de les guardonades per l’IPECC l’any passat [Foto: Maria Cerezuela]
El Premi IPECC 2024 guardona, cada any, una desena de catalans o catalanòfils residents a l’exterior que han posat el seu gra de sorra en favor del manteniment de la presència catalana en el món i la difusió de la cultura catalana i/o el fet nacional català a l’exterior. Aquest any serà la 36a edició.
Els premiats per l’IPECC ja es coneixen mentre que la FIEC encara ha d’anunciar els guanyadors
Els guardonats de l’edició 2024 són Míriam Aymamí Guevara, de Mèrida (Mèxic); Elisenda Bujons i Tomàs, d’Stuttgart (Alemanya); Joe Brugada, de Gibraltar (Colònia Britànica); la Colla Castellera de París (França); Josep Cuscó García, de Santiago de Xile (Xile); l’Escola Catalana de Londres (Regne Unit); Angel Maresca, de l’Alguer (Itàlia); Mariana Raffaglio Gibert, de Montevideo (Uruguai); Llorens Rubió i Guillamet, d’Asunción (Paraguai); i Arianna Savall Figueras, de Basilea (Suïssa).
Mentrestant, el Premi FIEC distingeix una entitat que amb la seva tasca ajuda a difondre o millorar la situació i/o interconnexió dels catalans i catalanes de la Catalunya Exterior.
En les edicions anteriors, els guanyadors dels Premis FIEC han estat Josep-Lluis Carod-Rovira, Josep Nubiola i Víctor Castells (2002); Revista Serra d’Or i Pare Miquel Batllori (†) (2003); Aplec Internacional de la Sardana i Carles Duarte (2004); FC Barcelona (2006); Jordi Pujol (2008); Miquel Calçada i Maria Angels Teruel (2013); Germà Capdevila i Daniel Gimeno (2021); Sara Vila (En Comú Podem), Marta Rosique (ERC) i Mariona Illamola (Junts) (2022); i RAB Ràdio i Casals en xarxa (2023).
Es lliuren els premis de l’IPECC: llengua, cultura i… circumscripció electoral a l’exterior