Font: Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca segueixen conquerint Califòrnia. En quatre dies, els Verds han actuat a la Universitat de Berkeley, a les bodegues Marimar State de Torres, a Baker Beach, una platja a tocar del Golden Gate. Els vilafranquins han descarregat el 4d8, el primer castell de vuit pisos del viatge dels Verds a Califòrnia. També hi han completat la Td7, el 3d7 net i un vano de cinc.

L’expedició dels Castellers de Vilafranca està formada per 180 castellers i des de dilluns són a Califòrnia. Un dels moments més emblemàtics ha estat la descàrrega de el 5d7, la Td7, el 4d7a, un vano de 5 i 3 pilars de 4 a tocar del Golden Gate, un dels llocs més emblemàtics de la ciutat californiana.

Aquest dijous, els Castellers de Vilafranca actuaran a la Universitat de Stanford, a la seu de Google i, per acabar el dia, faran els seus castells durant un partit dels Warriors Golden State, un dels equips més destacats de la NBA.

La darrera actuació serà la més emotiva per a la comunitat catalana de Califòrnia. El 12 d’octubre, els Castellers de Vilafranca s’enlairaran a Holbrook-Palmer Park Atherton durant el Catalan Meeting. L’actuació és prevista a les 12 del migdia amb la presència de les famílies residents a la costa oest dels Estats Units. És la primera vegada que hi haurà una actuació castellera a Califòrnia.

I de Califòrnia a Cannes. Els Castellers de Vilafranca participaran dilluns 14 d’ocutbre a la fira de continguts audivisuals MIPCOM que es celebra anualment a la ciutat francesa de Cannes. Els 40 castellers desplaçats realitzaran actuacions al llarg de tot el dia al Palais des Festivals de Cannes per tal de promocionar les produccions castelleres que La Xarxa de Comunicació Local ofereix a la fira i de les quals la colla n’és protagonista.