Eric González, amb el tercer lloc de la prova [Foto: Arxiu personal]

L’estudiant d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Eric González, s’ha fet amb la tercera plaça del HackMIC, una hackató que promou el Massachusetts Institute of Technology i que és la competició d’aquestes característiques més prestigiosa del món. Amb una solució que podria ajudar els apicultors a preveure la producció de mel en qualsevol indret del món, l’equip del qual formava part González ha encisat el jurat.

Eric González (Andorra, 2002), explica a Exterior.cat què ha significat tot un premi ser a la prova internacional als Estats Units. Després d’intentar-ho el curs passat sense èxit, enguany ha estat seleccionat i ha pogut viatjar-hi per viure l’ambient universitari des de dins. “No ens ho esperàvem i estic molt content per l’experiència”, confessa orgullós.

La solució que ha fet somriure l’andorrà i els seus companys, dos d’ells procedents d’Arizona i un més de San Diego, als Estats Units, ha estat BeeMovr, un mapa interactiu per als apicultors. D’aquesta manera, i en casos de sequera, poden consultar la predicció de mel que pot donar-se a la zona on cultiven, un procediment que fan manualment. “Crec que ens van premiar per la idea i la facilitat que donàvem als apicultors”, afirma l’estudiant de la UPC.

L’equip de González ha estat el tercer en la modalitat de sostenibilitat [Foto: Arxiu personal]

Una hackaton proposa als participants desenvolupar, en 24 o 48 hores una idea que respongui a algun repte que proposa l’organització. Des del seu origen fins a la seva posada en pràctica, els grups donen llum a una solució que pot aplicar-se en problemes reals. González va triar la modalitat de sostenibilitat i va aconseguir BeeMovr en només un dia. Sobre el treball en equip, admet que “pot semblar difícil, però quan veus que tens les mateixes inquietuds i els mateixos hobbies, la comunicació és més fàcil”.

Després de la seva experiència al hackMIT, González s’ha mostrat ambiciós amb la seva proposta. BeeMovr té encara molt recorregut i, de moment, la presentaran a la hackathon Call for Code Global Challenge, que promou la multinacional IBM. Mentrestant, l’obriran a tots els apicultors, pagesos i treballadors del sector per tal que se’n puguin beneficiar.

Catalunya, en primera línia

De tornada a la UPC, González està a punt d’acabar els seus estudis d’Enginyeria Informàtica i passarà un quadrimestre als Països Baixos per a completar la seva formació. En aquest sentit, recomana les experiències lluny de casa: “és necessari marxar per tenir una cultura de com treballa la gent, és molt diferent i, si es té l’oportunitat, s’ha de viatjar”.

Pel que fa al nivell de formació de Catalunya, creu que “és molt potent, té una molt bona educació”, però situa els Estats Units com el país referència, amb centres com el MIT i les universitats d’Stanford i Harvard com grans potències.

L’UPC Space Program ja és a Polònia per lluitar a l’European Rover Challenge
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram