El fins ara delegat del Govern al Sud-est d’Europa, Eric Hauck [Foto: Govern]

Eric Hauck posa punt final a la seva etapa com a delegat del Govern de la Generalitat a l’exterior. En una piulada a X, Hauck ha assegurat que “més endavant hi haurà ocasió de fer balanç i dimensionar-ne el llegat. Ara només toca dir gràcies”. El periodista alemany tanca una etapa de 7 anys com a representant del Govern a l’estranger, amb els Balcans -i el Sud-est d’Europa- com a escenari. Una etapa que ha qualificat com a “inoblidable viatge”.

Hauck és el primer dels dos delegats cessats pel conseller d’Unió Europea i Acció Exterior, Jaume Duch, tot i que tenia contracte fins el 2026 després de guanyar un concurs públic. L’anunci del cessament va ser a principis de novembre. L’altre delegat cessat serà el delegat dels Estats Units i el Canadà, Isidre Sala, a finals d’any.

Un cop es va fer l’anunci, el Govern va explicar que no hi ha cap intenció de fer “substitucions generals” al conjunt de les delegacions, sinó “ajustos puntuals” com aquests. També apunten que els relleus arriben per “una qüestió de renovació”. El departament d’UE i Acció Exterior ja ha posat en marxa el concurs públic per rellevar els dos delegats cessats.

Qui és Eric Hauck?

El fins ara delegat Hauck en la darrera trobada de delegats del Govern a Barcelona [Foto: Govern]

Nascut el 1968 a Saarland (Alemanya), és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i compta amb un Màster Europeu en Gestió Organitzativa dels Esports (MEMOS) per la Universitat Claude Bernard 1 de Lió. A l’inici de la seva trajectòria professional, va treballar durant tres anys a l’equip de premsa del Comitè Organitzador dels XXV Jocs Olímpics d’Estiu Barcelona ‘92.

Destaca la seva etapa com a cap de la secció d’internacional al diari Avui (1988-1995), en què va exercir com a corresponsal diplomàtic a l’Europa de l’Est i més tard com a reporter de guerra, etapa en què va cobrir grans esdeveniments internacionals com ara la caiguda del Mur de Berlín, la Revolució Romanesa, la primera Guerra del Golf o la fi de l’apartheid a Sud-àfrica.

Periodista de professió, va ser a cap de la secció d’internacional al diari Avui (1988-1995), en què va exercir com a corresponsal diplomàtic a l’Europa de l’Est i més tard com a reporter de guerra

Del 1995 al 1999 va ser director de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona a Bòsnia i Hercegovina, on va participar en la reconstrucció de la vida social, cultural i econòmica durant la postguerra. També ha estat director de Comunicació a diverses institucions i organitzacions, com ara la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Fundació Fòrum Universal de les Cultures o la Fundació Princesa de Girona.

D’altra banda, ha estat guardonat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya en dues ocasions: amb el Premi Ferrer Eguizábal de Periodisme el 1994, per la cobertura del conflicte dels Balcans, i amb el Premi Gabinets de Comunicació el 2009, pel pla de comunicació dissenyat per la UOC.

Illa cessarà els dos primers delegats del Govern a l’exterior
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram