La delegació catalana amb la ministra de Cultura de Xile, Julieta Brodsky [Foto: IRL]

 La participació catalana i balear a dos rellevants esdeveniments d’arts escèniques de Xile, el Festival Internacional Teatro a Mil i el Festival Internacional Santiago Off, ha obert noves vies de col·laboració amb diversos equipaments i institucions d’aquest país.

En el marc de Platea 23, la Setmana de Programadors del festival Teatro a Mil de Xile, l’Institut Ramon Llull i l’Institut Català de les Empreses Culturals han dut a terme una extensa agenda institucional amb reunions, entre d’altres, amb la ministra de Cultura de Xile, Julieta Brodsky, el ministre d’Obres Públiques, Juan Carlos García, i l’alcaldessa de Santiago, Irací Hassler.

Segons el director de l’IRL, Pere Almeda, “en aquestes reunions s’han explorat noves vies de col·laboració en l’àmbit de les arts escèniques i les arts visuals, com promoure un programa d’intercanvi d’artistes i creadors entre Xile i Catalunya a través del sistema de residències”.

Durant la reunió amb l’alcadesa de Santiago s’ha tractat la possibilitat de commemorar a Barcelona els 50 anys del cop d’Estat d’Augusto Pinochet amb un acte de reivindicació de la democràcia i la memòria. A les trobades també hi han assistit Josep Vives, delegat del govern de la Generalitat al Con Sud, i Cesc Casadesús, director del Festival Grec, en representació de l’Ajuntament de Barcelona.

Del 17 al 22 de gener, la delegació catalana, integrada per més de 20 professionals del món de les arts escèniques, ha pogut conèixer de primera mà alguns dels espais més emblemàtics del país americà.

L’escena catalana participa en dos festivals a Xile
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram