La seu de la farmacèutica Esteve, situada al Passeig de la Zona Franca de Barcelona [Foto: ACN / cedida]

Esteve ha arribat a un acord amb la farmacèutica nord-americana Kowa per concedir-li els drets exclusius de comercialització als Estats Units i al Canadà del medicament E-58425, destinat al tractament del dolor agut.

Consultada per l’ACN, l’empresa no ha detallat l’import de l’operació, però confirma que l’acord inclou pagaments per fites reguladores i comercials. El grup català conservarà els drets de venda del producte a la resta del món si finalment obté el vistiplau de les autoritats corresponents.

El fàrmac, que està sent revisat per l’Agència del Medicament dels Estats Units (FDA, per les seves sigles en anglès), serà el primer producte propi d’Esteve que entrarà al mercat nord-americà si finalment rep l’aprovació de l’organisme.

Pel conseller delegat de la farmacèutica catalana, Staffan Schüberg, l’acord amb Kowa “marca una nova fita en la història de la companyia, amb un producte que té el potencial de satisfer una necessitat mèdica no coberta els Estats Units i a tot el món”. Segons dades facilitades per la companyia, el mercat americà de dolor agut s’estima entre 1.000 i 1.500 MEUR.

El fàrmac E-58425 és un producte actualment en investigació dissenyat per al tractament del dolor agut amb propietats analgèsiques i antiinflamatòries complementàries. La seva estructura de co-cristall produeix un perfil de medicament únic en els seus principis actius. El producte també es troba actualment en fase de registre a l’estat espanyol, Portugal i Itàlia.