Foto: L’equip d’estudiants de Biologia i Enginyeria Biomèdica de la Universitat Pompeu Fabra [UPF]

La June Monge, l’Andreu Pascuet, l’Eduard Suñé, la Miriam Caravaca, el Jan Pinyol, el Jaume Puig, el Marcos Chic, la Nerea Alvarez de Eulate, el Quim Martí i el Tomás Berjaga són els deu estudiants de Biologia i Enginyeria Biomèdica de la Universitat Pompeu Fabra premiats enguany a l’International Genetically Engineered Machine (iGEM), el certamen internacional de biologia sintètica que cada any se celebra a Boston.

Han obtingut el primer premi de la competició per l’Hormonic, un prototip que controla les dosis d’hormones de les persones amb hipotiroïdisme de manera artificial. A més d’endur-se el guardó d’or, també van imposar-se en les categories de nou contingut web pel portal en què presenten el projecte i de millor nou component, a més d’estar nominats a la categoria de millor tractament.

L’equip de la UPF ha estat l’únic de l’Estat espanyol a presentar-se en l’edició d’enguany de l’iGEM. A causa de la pandèmia, el certamen es va celebrar de forma virtual els dies 13 i 22 de novembre.
L’hipotiroidisme és una malaltia causada per la falta d’hormona tiroidea que afecta el 5% de la població mundial i el 10% de la població espanyola.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram