
L’ESEIAAT i l’Institut Santa Eulàlia de Terrassa han treballat junts en el projecte [Foto: UPC]
Aquesta iniciativa va néixer el 2016 per a cobrir les necessitats de la població de Thiancoumanal, però també per a millorar les condicions sanitàries dels seus habitants i aplicar un model sostenible en economia. Des del 2019, i gràcies a la feina dels professors de l’ESEIAAT Álvaro Luna i Albert Sánchez, s’han electrificat pous d’aigua i s’han habilitat un dispensari mèdic, una escola i un taller tèxtil per a les dones.
El 2023 s’ha iniciat el projecte per a portar energia elèctrica a les comunitats i les famílies aïllades de la regió, així que l’estudiant de l’ESEIAAT Marc Líndez hi ha viatjat per a instal·lar kits de generació fotovoltaica i bateries. L’alumnat de l’Institut de Santa Eulàlia de Terrassa ha construït aquests equips i també hi ha col·laborat.
És previst que a la tardor, un equip d’enginyeria elèctrica de l’ESEIAAT visiti l’Hospital Rural de Gambo (Etiòpia) i un centre mèdic proper al Llac Victòria (Kènia). Tot plegat, per a estudiar les necessitats energètiques que tinguin i dur a terme projectes que millorin el seu subministrament energètic.