El centre tecnològic Eurecat i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC-UMA) participen en el projecte Coppereplace que té per objectiu reduir l’aplicació de coure en vinyes i remeiar sòls contaminats en diferents àrees de l’Europa sud-occidental, mitjançant solucions integrades, sostenibles i alineades amb mètodes de producció respectuosos amb el medi ambient.

Així, Eurecat desenvoluparà una tecnologia d’encapsulació de nous productes fitosanitaris, dirigits a prevenir malalties en el sector de la viticultura orgànica i convencional, explica el director de la Unitat de Tecnologia Química del centre tecnològic, Ricard Garcia Valls.

L’ús dels nous productes fitosanitaris “permetrà reduir la quantitat de coure utilitzada sense generar microplàstics”, detalla el promotor de la Unitat de Tecnologia Química d’Eurecat, Josep M. Montornés.

A més, Coppereplace crearà una xarxa de stakeholders que incorporarà viticultors i altres representants del panorama vitivinícola internacional, per tal d’involucrar tots els agents interessats en el projecte perquè puguin aportar el seu coneixement i experiència.

El projecte, que es va iniciar el 2020 i està previst que finalitzi el 2023, té un pressupost superior als 1,6 milions d’euros i ha rebut més d’1 milió d’euros de finançament per part del Programa de Cooperació Territorial Europa Sud-occidental (Interreg Sudoe).

El projecte, liderat per la Plataforma Tecnològica del Vi, compta amb un consorci internacional format per associacions, centres i universitats d’arreu d’Europa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram