La consellera d’Igualtat i Femenismes, Tània Verge [Foto: Govern]

Catalunya obté un reconeixement destacat en el darrer informe que ha elaborat el comitè sobre Igualtat i No Discriminació del Consell d’Europa. El document explica algunes de les polítiques més innovadores en el desplegament dels drets sexuals i reproductius a tot Europa i destaca les polítiques del departament d’Igualtat i Feminismes.

En concret, el document explica que el Govern de Catalunya “ha identificat la igualtat de gènere entre els elements centrals dels seus objectius” i per això va crear el Departament d’Igualtat i Feminismes l’any 2021. Entre les diferents mesures impulsades pel govern català, es subratlla l’Estratègia Nacional pels Drets Sexuals i Reproductius, liderada per Igualtat i Feminismes i en què hi participen vuit departaments més del Govern.

L’informe recorda que a Catalunya l’interrupció voluntària de l’embaràs es considera un dret i que el mètode farmacològic i quirúrgic fins la setmana 14 està cobert pel sistema sanitari públic català.També es fa ressò de l’augment de clíniques i hospitals públics que practiquen avortaments i qualifica aquest increment “d’extremadament positiu, en un context de reducció de la infraestructura d’atenció a l’avortament a la majoria de països europeus”.

L’informe ha estat elaborat per la senadora i representant de la delegació dels Països Baixos al Consell d’Europa, Petra Stienen

El document del Consell Europeu també elogia el Pla de Defensores dels Drets Humans, que inclou un servei d’assessorament jurídic gratuït per a entitats defensores dels drets humans que desenvolupen la seva tasca a Catalunya, amb l’objectiu de proporcionar un primer acompanyament a organitzacions que reben discriminacions, agressions i atacs .

L’informe destaca que s’hi inclouen accions contra l’assetjament contra l’avortament, a l’atenció que es presta a les persones transgènere i al pla d’acció per combatre la pressió estètica que prepara el departament. El documnet conclou que el govern català “sembla abordar les diferents formes de discriminació amb una ferma determinació i un enfocament especialment avançat i inclusiu”.

L’informe ha estat elaborat per la senadora i representant de la delegació dels Països Baixos al Consell d’Europa, Petra Stienen, i va acompanyat d’una resolució que va ser aprovada per unanimitat pel comitè sobre Igualtat i No Discriminació el passat 23 de gener. Ara, la resolució serà elevada el proper mes d’abril al plenari de l’associació parlamentària del Consell d’Europa, per a la seva aprovació definitiva.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram