Font: Institut Ramon Llull

La poetessa Eva Baltasar (Barcelona, 1978) presentarà aquest setembre la traducció al castellà de Permagel (Penguin Random House) per Sud-amèrica i l’Estat espanyol. La novel·la, publicada originalment en català per Club Editor, ha estat aclamada per públic i crítica, rebent diversos guardons com ara el Premi Llibreter 2018. Farà parada a Querétaro, Buenos Aires, Pamplona i Còrdova.

Permagel és aquella part de la terra que no es desglaça mai i és la membrana que revesteix l’heroïna d’aquest llibre. Escrita en primera persona, la novel·la ens presenta una història contundent i íntima d’una dona en etapa de formació. Permagel ha venut els drets de traducció a 6 idiomes i ja prepara la seva l’edició en francès, anglès i italià.

La gira de Baltasar comença aquest divendres 6 de setembre a Hay Festival Querétato (Mèxic), on compartirà una taula rodona amb l’escriptora Alejandra Costamagna i Guillermo Núñez. El 7 de setembre participarà en una conversa literària al Museo de la Ciudad (Mèxic) amb l’escriptora mexicana Rosa Beltrán dins el marc dels Cuadernos hispanoamericanos.

El Festival Internacional de Literatura FILBA de Buenos Aires (Argentina) ha programat tres actes amb Eva Balsatar. El 27 de setembre, en un debat literari amb Julia Deck i Luis Gusmán. El 28, l’escriptora oferirà una selecció de llibres personals i el 29 de setembre, s’aplegarà amb autors internacionals com per parlar de literatura i de la seva experiència en aquest festival.

A Còrdova (Espanya) serà al festival literari i artístic Cosmopoética, del 4 al 6 d’octubre compartint cartell amb amb altres autors internacionals com ara els britànics Simon Armitage i Robin Robertson. El 15 d’octubre serà a Pamplona a Letrasheridas.

Baltasar també ha publicat Laia (2008), amb qui va guanyar el Premi Miquel de Palol. Entre els anys 2009 i 2017 ha publicat nou poemaris més, tots premiats. Va estudiar Pedagogia a la UB, ha estat col·laboradora habitual en mitjans de comunicació i en revistes científiques i culturals com ara Temps d’Educació (2000-2006) o Seminari Iduna (2000-2003).