Font: Spezia

Itàlia ha estat el primer país europeu a detectar casos de coronavirus i amb més de 15.000 contagis i poc més de 1.000 morts, l’activitat s’ha aturat en tots els àmbits. Un d’ells ha estat el món de l’esport, on es va optar per disputar els partits a porta tancada, i el jugador de Martorell (Baix Llobregat) Salva Ferrer ho està vivint en primera persona.

El català milita a l’Spezia Calcio de la Sèrie B (la segona divisió italiana) i ha passat de jugar els partits sense públic a no poder sortir de casa i viure confinat. El futbol italià ha patit, de moment, dos casos de coronavirus en la seva màxima categoria, el que ha obligat la Federació Italiana de Futbol a suspendre tots els partits.

Amb l’esclat del coronavirus, l’Spezia italià s’ha vist totalment modificat, començant pels entrenaments i passant pels protocols d’actuació quan apareix algun símptoma de la malaltia. Salva Ferrer detalla algun exemple per Exterior.cat: “aquestes dues setmanes qui agafava febre era apartat de l’equip i posat en quarantena; era una situació fora de l’habitual, perquè quan tens febre no és cap motiu per deixar d’entrenar”.

Ferrer explica que treballen segons les indicacions de l’staff tècnic mentre s’allargui el confinament: “sortim molt poc al carrer, estem tancats a casa i ens han enviat exercicis per fer a casa”. A més, el doctor del club els controla i davant de qualsevol novetat o possible símptoma, han d’explicar-ho de manera immediata.

La mobilitat a Spezia s’ha reduït a desplaçaments totalment necessaris, i es fa amb una autorització especial. “La gent que es mou en cotxe necessita un permís, ningú pot sortir d’allà on viu sense un permís que t’autoritzi”, confessa Ferrer. La comunitat catalana a Itàlia continua confinada.

Salva Ferrer va fer el salt a Itàlia aquesta temporada després de dues temporades al Gimnàstic de Tarragona, de Segona Divisió A. L’esclat de Ferrer va ser la temporada 2015-2016 quan va ser un dels artífexs de l’ascens del CF Martorell a Segona Catalana. Després va incorporar-se a la Damm per fer el pas, l’any següent, al CF La Pobla de Mafumet, filial del Nàstic.