Font: Delegació del Govern a França

La delegació del Govern a França va oferir un concert del Quartet Brossa a la sala Narcís Bonet, de l’Scola Cantorum, de París amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. L’acte va setvir per homenatjar Narcís Bonet, compositor català que va haver d’exiliar-se a França per expressar lliurement les seves idees i el seu art.

El delegat del Govern a França, Daniel Camós, va assegurar que “les paraules presó i exili són malhauradament d’actualitat a Catalunya. Fa gairebé dos anys que tenim #presospolítics i exiliats, malgrat les recomanacions d’organitzacions i associacions de drets humans internacionals, i del gairebé centenar de parlamentaris francesos, entre altres”.

Camós va recordar durant la seva intervenció la figura del músic català Narcís Bonet a qui va definir com “un gran ambaixador de la cultura i del país a l’exili”. L’acte es va completar amb la lectura de poemes de Joan Brossa, recitats en català i francès, amb motiu del centenari del naixement del gran poeta.

El Quartet Brossa va tancar l’acte amb un concert que va finalitzar amb un bis amb la interpretació de la sardana de Sant Martí del Canigó de Pau Casals, composada l’any 1943 durant el seu exili a Prada de Conflent. Els músics van dedicar la peça a l’exconseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, qui va ser a París durant la Diada Nacional de Catalunya.