Font: Òmnium Cultural

El Consell de Drets Humans de l’ONU ha posat a debat les amenaces sobre els drets fonamentals a l’estat espanyol, El debat ha estat organitzat pel Centre per la Unesco de Catalunya amb la participació d’Olivier Peter, un dels advocats de la defensa de Jordi Cuixart; Amaya Izco, advocada de la defensa pel cas dels joves d’Altasasu; Neus Torbisco-Casals, investigadora i professora catalana i Michel Tubiana, president d’honor d’Euromed Rights.

En una de les intervencions del debat, Oliver Peter ha assegurat que “no només la defensa de Jordi Cuixart assegura que hi ha vulneració de drets fonamentals. També ho diu Amnistia Internacional, Front Line Defend, que han demanat retirar les acusacions i l’alliberament”. Peter ha denunciat que “el partit d’extrema dreta Vox és el pitjor d’Europa i es troba al costat del representant del govern socialista que és partit civil en aquest judici”.

El debat, que ha tingut lloc a Ginebra, ha estat moderat pel president del Centre per la Unesco de Catalunya, Eduard Vallory.En l’acte hi ha assistit, també, el conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch.

TROBADA DE BOSCH A SUÏSSA

El viatge de Bosch a Suïssa ha tingut parada a la delegació del Govern català. El titular d’Exteriors s’ha reunit amb el delegat a Suïssa, Manuel Manonelles. El sabadellenc és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Des del 2013 és professor associat del Grau de Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull. El juny del 2014 va ser nomenat director general d’Afers Multilaterals i Europeus de la Generalitat, càrrec adscrit a la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea.

En aquest marc, Manonelles va ser el responsable de desenvolupar la primera política multilateral catalana, tot reforçant la presència de Catalunya en cimeres d’àmbit global com la COP21 (París 2015) o Habitat III (Quito 2016). També va participar en el disseny i execució del desplegament de l’acció exterior del Govern fins a l’abril del 2017, quan va ser nomenat representant del Govern davant les organitzacions internacionals amb seu a Ginebra, Estrasburg, París i Viena, tot assumint també les relacions bilaterals amb Suïssa.