
Inauguració del festival gastronòmic a Puebla, Mèxic [Foto: Govern]
Durant els quatre dies de durada del festival, hi ha hagut masterclass amb xefs reconeguts, així com espais de networking, taules rodones, degustacions, tasts, sopars temàtics, música en viu i experiències culturals.
El Latino Gastronomic, impulsat per l’Ajuntament de Puebla, el Fòrum Gastronòmic de Girona i Pronus, ha homenatjat el cacau, que està considerat com un dels productes sagrats a les arrels mesoamericanes. “El cacau és un pont entre cultures, tradicions i territoris”, ha reconegut la directora del Latino Gastronomic, Sandra Hernández.
En l’acte d’inauguració hi van assistir el president municipal de Puebla, Pepe Chedraui Budib, qui va assegurar que “aquest és un espai creat per aprendre de les nostres diferències amb la mirada posada en les tendències innovadores que marquen el futur culinari dels nostres països”.
També el van acompanyar el secretari de desenvolupament econòmic i treball de l’estat de Puebla, Víctor Gabriel Chedraui; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el director general del Fòrum Gastronòmic Girona, Albert Labastida; i el delegat del Govern de la Generalitat a Mèxic i l’Amèrica Central, Lleïr Daban.
El Latino Gastronomic a Puebla ha tingut el suport de la Cambra Nacional de la Indústria de Restaurants i Aliments Condimentats (CANIRAC) a Mèxic.
El model del Fòrum Gastronòmic Girona s’exportarà a Mèxic