Una simulació de l’equipament que es construirà a Ordino [Foto: Grifols]

La farmacèutica catalana Grifols i el govern d’Andorra construiran un centre d’investigació de referència en immunologia per ampliar els seus coneixements sobre el sistema immunitari i desenvolupar tractaments a la localitat d’Ordino.

Portarà el nom de Pyrenees Immunology Research Center (PYIRC), serà un dels pocs centres d’Europa dedicats a la immunologia i es convertirà en un referent internacional en la investigació traslacional i clínica pel desenvolupament de tractaments per a trastorns del sistema immunitari.

El centre confia atraure científics i tècnics de múltiples disciplines de tot el món, que també col·laboraran en projectes amb equips d’altres centres d’investigació internacionals. L’equipament s’incorporarà a la xarxa mundial d’I+D+I de Grifols, que actualment compta amb més de 1.200 persones en 10 centres d’investigació.

Grifols i Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) crearan una nova companyia (joint venture), de la qual Grifols tindrà el 80% i ADI, el 20%. La inversió prevista és d’uns 25 milions d’euros per la construcció del centre i aproximadament 7 milions d’euros més en l’activitat de la investigació. S’espera que el complex estigui enllestit el 2023.