La dramaturga Helena Tornero [Institut Ramon Llull]

La dramaturga catalana Helena Tornero (Figueres, 1973) participarà al festival internacional de teatre La Mousson d’Été que tindrà lloc del 21 al 27 d’agost en el marc de la universitat d’estiu. En edicions anteriors hi van participar Josep Maria Miró i Carles Batlle, i l’any passat, Clàudia Cedó.

Tornero és dramaturga, directora i traductora de teatre i professora d’escriptura i literatura dramàtica a la Sala Becket, a l’Institut del Teatre, a Eòlia ESAD i al Col·legi del teatre. Ho farà juntament amb Joseph Danan, Nathalie Fillion, Pascale Henry i Jean-Pierre Ryngaert, que també és responsable de la direcció pedagògica.

D’entre les seves obres destaquen ‘El Vals de la Garrafa’ (Premi Joan Santamaria, 2002), ‘Submergir-se en l’aigua’ (Prix SGAE 2007), ‘De música i d’homes’ (Tantarantana, 2009), ‘Apatxes’ (Premi de Teatre 14 d’Abril, 2009), ‘You’re pretty and I’m drunk’ (Teatre Lliure, 2011), ‘Búnquer’ (Festival Grec, 2013), ‘Love & fascism’ (Festival de Théâtre d’Istanbul, 2014) i ‘Kalimat’ (2016).

UN FESTIVAL DE 25 ANYS D’HISTÒRIA

El col·lectiu francès Le Grand Cerf Bleu portarà a l’escena l’obra ‘Entrevistes breus amb dones excepcionals’ de Joan Yago, traduïda al francès per Laurent Gallardo, al festival internacional de teatre La Mousson d’Été.

El festival és organitzat per l’associació Méec a l’abadia de Pont-à-Mousson, a la Lorena. Se celebra cada mes d’agost des de fa 25 anys i acosta al públic francès una selecció de textos dramàtics internacionals. És un espai de trobada al voltant de lectures, lectures dramatitzades (de textos inèdits o traduïts per primera vegada al francès), converses i espectacles.