Foto: Isolana

L’empresa Isolana, amb seu central a L’Hospitalet de Llobregat, ha reforçat el seu negoci a l’Àfrica amb l’exportació d’1,5 milions d’euros en material per a la construcció d’infraestructures del sector de la salut (com ara hospitals, laboratoris i clíniques) durant el 2020, malgrat la pandèmia de la Covid-19.

Especialitzada en la distribució de productes per al sector de la construcció amb segell sostenible, Isolana treballa principalment als països del nord d’Àfrica i l’Àfrica Occidental, com ara Ghana, el Senegal i Costa d’Ivori.

Isolana exporta a l’Àfrica la pràctica totalitat del seu negoci internacional. Segons l’export manager de l’empresa catalana, Laia Hayani, “Isolana exporta només un 2% del volum per les particularitats del negoci i del producte, ja que som proveïdors de materials que fabriquen altres companyies i això ens limita molt l’accés a mercats europeus, per exemple, que compten amb les seves pròpies cadenes de subministrament”.

L’empresa catalana, que va començar a exportar al mercat africà l’any 2012, treballa especialment per impulsar l’economia circular a través de la construcció sostenible

Segons Hayani, “l’Àfrica oferia un ventall de possibilitats perquè no disposen d’un sector tan consolidat i valoren que els oferim un producte de qualitat adaptat a les seves necessitats, així com un servei de subministrament centralitzat que s’adapta a la seva cultura empresarial, molt diferent a l’europea”.

L’empresa va començar a exportar al mercat africà l’any 2012. Treballa especialment per impulsar l’economia circular a través de la construcció sostenible, respectuosa amb el medi ambient i amb focus en l’estalvi energètic i els edificis passius.

Per treballar al mercat africà, Isolana ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Ghana.

Compta amb una plantilla global de prop de 300 treballadors i forma part d’un hòlding empresarial més gran. Va tancar l’any 2019 amb una facturació de 110 milions d’euros i treballa fonamentalment al mercat espanyol, on disposa d’una trentena de magatzems. Fundada l’any 1939, s’especialitza en la distribució de productes per a l’àmbit professional de la construcció i les reformes.