Foto: Un avió de Jet2 a l’aeroport de Girona, abans de la pandèmia sanitària [ACN]

Jet2.com ha descartat operar a Girona i Reus aquest estiu mentre que ha endarrerit la seva activitat a l’Aeroport del Prat fins a finals d’agost com a conseqüència del coronavirus, segons ha pogut saber l’ACN i han confirmat fonts de l’aerolínia.

La baixa demanda per volar a Catalunya s’apunta com una de les causes que ha portat la companyia a cancel·lar l’activitat a Girona i Reus, on no hi volarà, de moment, fins a la temporada d’estiu del 2021. En una nota, la companyia explica que està “reajustant” la seva operativa per a l’estiu i que ha hagut de “prendre la difícil decisió” de suspendre l’oferta de vols i paquets de vacances a Girona i Reus per aquests mesos.

L’anunci de la suspensió de l’activitat coincideix en el temps amb el rebrot de Lleida, del qual els mitjans de comunicació britànics se n’han fet ressò, així com en l’obligatorietat per part de la Generalitat de dur mascareta tot i que es mantingui la distància de seguretat.

Des de Girona i Reus, Jet2.com ofereix vols a partir del 2021, mentre que des de Barcelona el primer trajecte que està disponible és amb Manchester i Leeds a partir del 27 i el 28 d’agost d’aquest any, respectivament. Les altres dues destinacions des del Prat, a Glasgow i Birmingham, no estan previstes fins el 25 i 26 d’octubre, respectivament.

Durant l’any passat, l’aerolínia va traslladar 172.363 passatgers a l’aeroport del Prat, 241.238 des de l’aeroport de Reus i 162.581 a l’aeroport de Girona. Pel que fa a tots els aeroports de la xarxa d’Aena, Jet2.com va transportar poc més de 8 milions de passatgers, segons dades oficials de l’ens gestor d’infraestructures aèries.

Jet2.com vola a Reus des de nou ciutats del Regne Unit i Irlanda, com per exemple, Londres, Leeds, Newcastle, Manchester, Glasgow i Belfast, mentre que des de Girona ho fa a vuit destinacions, com Londres, Manchester, Newcastle i East Midlands, entre d’altres.

En canvi, des de Barcelona, on habitualment desenvolupa la seva activitat des de la terminal 2 –actualment tancada fins l’1 d’agost-, vola a Birmingham, Leeds, Manchester i Glasgow.