El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero parla sobre els fons Next Generation EU [Foto: ACCIÓ]

El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha assegurat que “els fons Next Generation EU són una oportunitat enorme, una gran quantitat de recursos per fer més ràpid una transformació que ja era necessària”. Ho ha dit en el marc de la celebració de la jornada ‘Fons europeus per a la transformació digital i ecològica’ organitzada per ACCIÓ i els 29 clústers catalans membres del programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ.

“Encara no hi ha cap convocatòria d’ajuts publicada, cosa que encara som a temps de poder tirar endavant les iniciatives transformadores de país”, ha dit Romero. “Fins ara hem rebut i identificat més de mig miler de projectes i en seguim rebent cada dia: projectes molt interessants i transformadors que encaixen perfectament amb la filosofia del Next Generation EU”, ha explicat.

Segons Romero, “el més important és que siguin projectes transformadors en l’àmbit de la digitalització i la sostenibilitat”. Així, el conseller delegat ha apuntat que des d’ACCIÓ “s’actuarà com un descodificador per poder dirigir els projectes empresarials a les convocatòries més oportunes, quan estiguin obertes, o fins i tot fora del Next Generation EU”.

Així, des d’ACCIÓ s’oferirà suport per trobar la millor convocatòria, avaluar si s’hi adequarà, buscar possibles socis d’altres projectes rebuts i proposar altres convocatòries de línies d’ajuts.

Dels projectes rebuts fins ara, la Generalitat n’ha identificat 27 -recollits en l’informe Next Generation Catalonia- que es consideren emblemàtics perquè han de suposar una palanca per a la reactivació de l’economia catalana.