El Centre Català de Luxemburg es manté actiu a través de la programació de xerrades que està oferint des del confinament. Avui, dijous (18 hores), el professor Jordi Sullà Pascual traçarà la perspectiva macroeconòmica de la crisi provocada per la pandèmia sanitària.

A grans trets, Sullà compararà la crisi actual amb la de 2008, sobre el deute públic i de la política fiscal de manera entenedora però amb una anàlisi en profunditat de les dades. Un cop més, la conferència serà a través de l’aplicació Zoom.

Jordi Sullà Pascual és director del Programa Superior de Gestió Patrimonial, Llicenciat en Cièncias Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1976) i MBA d’ESADE (1982). És membre de l’Institut Espanyol d’Analistes Financiers i de la Junta Directiva de l’EFPA Espanya. Destaquen els càrrecs de cap de Gestió de Patrimonis a Banca Catalana i al BBVA. Actualment és director del Programa Superior de Gestió Patrimonial (PSP) i col·laborador académico de l’Institut d’Estudis Financers.

I CRÍTICA DE CINEMA

Diumenge 10 de maig (18 hores) s’ha programat una conversa amb el crític de cinema Quim Casas, qui analitzarà l’escenari que s’obre per al cinema amb l’esclat de la Covid-19. Casas treballa pel El Periódico de Catalunya, és membre del Comitè de selecció del Festival de Cinema de San Sebastián i professor de comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).

A més, dona cursos anuals al Museu del Cinema de Girona i a la la Cátedra de Cine de la Universidad de Valladolid. És membre del consell de redacció de la revista ‘Dirigido por’ i autor de llibres dedicats a una munió d’actors i actrius de cinema. El seu darrer llibre té com a fil conductor les sèries de televisió ‘La vida va en serie. De Star Trek a Mad Men’.