Font: UFEC

El regatista del CN Cambrils, Jordi Xammar (Barcelona, 1993) ha aconseguit la medalla d’or en la classe de 470 de la World Cup Series de vela olímpica disputada a les aigües de Miami (Florida, Estats Units). Ho ha aconseguit juntament amb el seu company d’equip, el gallec Nico Rodríguez. Xammar va arribar a la fase de la Medal Race com a líder, després de la penalització imposada als suecs Anton Dahlberg i Frederik Bergsrtom per una desqualificació en la segona regata del dissabte que els va fer baixar al segon lloc quedant-se a 4 punts del tàndem Xammar-Rodríguez.

En aquesta prova hi van participar 665 regatistes, de 62 països d’arreu del món i 450 embarcacions, entre els quals hi havia 34 medallistes olímpics. D’aquesta manera, Xammar va tancar una setmana farcida d’èxits, ja que aquesta victòria es va produir dos dies després de ser escollit a la 52a Festa de la Vela Catalana com a Millor Navegant del 2018 en categoria masculina.

La festa de la Vela Catalana, que va tenir lloc l’1 de febrer passat al Museu Marítim de Barcelona, va servir per celebrar una temporada carregada d’èxits: 7 podis mundials, 19 podis europeus, 16 Campionats d’Espanya i més de 20 Campions de Catalunya.