Estudia el grau d’Enginyeria industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya [Foto: cedida]

Clara Rull (Barcelona, 1999), estudiant de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha estat premiada a la HackCambridge, la competició de programació de la prestigiosa Universitat de Cambridge, al Regne Unit, amb el reconeixement al millor ús de la base de dades Cassandra.

Rull, de 21 anys. estudia grau en Enginyeria química, i forma part de l’associació UPCoders, qui treballa en diferents projectes de codificació, incloent la intel·ligència artificial, el desenvolupament d’aplicacions i la programació paral·lela.

“Una bona manera d’aprendre i conèixer altres eines i maneres de treballar a l’estranger és participant en aquestes competicions d’àmbit internacional”, explica Rull a Exterior.cat. En la HackCambridge, la jove barcelonina formava part del projecte Hacktheurban.space, que ha estat seleccionat com un dels 15 millors de hackató per l’empresa Wolfram Research.

“Una bona manera d’aprendre i conèixer altres eines i maneres de treballar a l’estranger és participant en aquestes competicions d’àmbit internacional”, explica

El seu equip va desenvolupar un projecte que pretén lluitar contra l’arquitectura hostil, és a dir, aquells elements arquitectònics que eviten alguns usos de l’espai públic, sovint amb l’objectiu d’invisibilitzar el sensellarisme als centres turístics i urbans. En la competició hi han participat més de 350 programadors que han desenvolupat els seus projectes durant 36 hores.

Doble premi als Estats Units

En els darrers dos anys, la barcelonina ha participat en altres competicions d’àmbit internacional amb molt d’èxit. Així va ser premiada a HackNC (Carolina del Nord) i RowdyHacks (San Antonio, Texas). Ha estat premiada dues vegades al Hackup, la hackató universitària més important de l’Estat espanyol.

Amb la pandèmia i davant la impossibilitat de poder viatjar, Rull ho fa des de casa. “Des de casa és més difícil i emocionalment cosa una mica més. La competició guanya quan es fa presencial, perquè convius amb l’equip”, reconeix. En un sector tan competitiu com és l’enginyeria, Rull s’està forjant de ben jove com a estudiant per agafar embranzida i estar preparada per fer el salt al món laboral.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram