Font: Genaker

La multinacional telefònica Ericsson ha anunciat aquest dijous la compra de l’empresa catalana Genaker, especialitzada en el desenvolupament de nous sistemes de comunicació vinculats a la ràdio tradicional.

La companyia, fundada el 2004 i amb seu a Barcelona, treballa amb la tecnologia Mission Critical Push-to-talk’ (MC-PTT), un sistema que s’està implementant en comunicacions d’alta seguretat i que és una evolució del sistema que actualment utilitzen els ‘walkie talkies’.

“Davant un auge de la demanda per intercanviar missatges en format vídeo i àudio, les eines de comunicació s’han de substituir”, assenyala el grup suec en un comunicat. “Ericsson avança ara cap a una nova dimensió amb la compra de Genaker”, continua el document.

La companyia escandinava ha explicat que l’acord signat contempla l’adquisició de totes les accions de Genaker, tot i que no ha especificat l’import de la transacció. Arran de l’operació, els 30 treballadors de l’empresa catalana també passaran a formar part de la plantilla d’Ericsson.