Minoves, de 21 anys i resident a Berga, va ser premiada aquest any com a millor cuinera jove de Catalunya [Foto: Prodeca]

La xef Marta Minoves representarà Catalunya a la final de l’European Young Chef Award el novembre a Sicília (Itàlia), amb el plat de cuina de muntanya i de reaprofitament “Patates emmascarades”. Minoves, de 21 anys i resident a Berga, va ser premiada aquest any com a millor cuinera jove de Catalunya, rebent el reconeixement de Catalan Food que es va donar al 36è Concurs de Cuina Jove de Catalunya.

Marta Minoves, que ha estudiat al Centre Universitari de Turisme, Hoteleria i Gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona (CETT-UB) va rebre la millor puntuació per al jurat.

La temàtica del concurs d’enguany era l’actualització de receptes o plats tradicionals de la gastronomia catalana amb productes de proximitat i de temporada. Hi participaven estudiants de diferents escoles de cuina i gastronomia de Catalunya, que havien de repensar de manera original i innovadora un plat típic de la cuina catalana.

 

L’agost passat, Minoves va ser premiada pel Treball Final del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques amb “Aprofitament de subproductes de peix aplicat a elaboracions gastronòmiques”. El jurat va destacar la seva vinculació directa amb les línies de recerca del CETT, la seva innovació i experimentació metodològica, les seves potencials aplicacions pràctiques i, sobrepassant l’àmbit del mateix TFG, l’estudi realitzat amb relació als microplàstics i les elaboracions proposades.

La gastronomia catalana entra a les aules de les escoles de cuina dels Estats Units
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram