Foto: Cambra de Comerç de Girona

Set empreses gironines han realitzat diverses trobades virtuals individuals amb especialistes en els mercats de l’Àfrica Occidental. Ho han fet a través de la Cambra de Comerç de Girona. Els tècnics camerals van exposar que la situació en alguns països africans (Costa d’Ivori, Senegal, Ghana, Camerun…) ofereix moltes oportunitats a diversos sectors empresarials.

Tot i la Covid-19, tant a Costa d’Ivori com al Senegal, els negocis segueixin oberts, i al Camerun, els bars i restaurants han seguit funcionant als vespres. Un fet que ha provocat que la demanda no hagi baixat en la mateixa mesura que ho ha fet a molts països occidentals amb el confinament.

El tancament de bona part de la indústria a Europa ha provocat que cada vegada hi hagi més empreses africanes amb la necessitat de trobar nous proveïdors. Les empreses gironines que han participat en les trobades virtuals són de sectors diversos: aparells, estris d’hostaleria, embotits, formatges, aigua mineral, maquinària per a l’alimentació i filats.

Les empreses estan actualment en disposició de vendre els seus productes al continent, en un moment en que es poden establir nous llaços comercials de futur que poden arribar a mantenir se passats aquests delicats moments.