Implicarà que la ciutat escollida pugui desplegar un programa d’activitats, jornades i tallers posant en valor les bones pràctiques sobre digitalització del comerç, sostenibilitat i estalvi energètic o innovació tecnològica vinculades al comerç de proximitat o el consum responsable, entre d’altres.
En l’acte hi ha assistit el director general de Comerç Jordi Torrades i la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Agnès Russiñol. Organitzat per l’entitat Fundació Barcelona Comerç, ha comptat també amb el suport institucional de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Barcelona, i les entitats comercials PIMEC, ANGED, Barcelona Oberta, o COMERTIA, entre d’altres.
El comerç ocupa a 500.000 persones a tot Catalunya, xifra que representa més del 18% de la població ocupada (un 11% exclusivament en el comerç minorista), i amb un pes significatiu d’ocupació de les dones, la qual representa més de la meitat de la població ocupada en el conjunt dels serveis. De la mateixa manera, a la ciutat de Barcelona l’activitat comercial genera el 13,2% dels llocs de treball, amb més de 152.000 persones ocupades, i suposa l’11% del PIB de la ciutat.
El govern destinarà 16 milions a internacionalitzar el comerç, la moda i l’artesania