Cellnex ha guanyat la licitació per convertir-se en el proveïdor d’infraestructures passives del gestor ferroviari holandès ProRail. La companyia s’encarregarà de la gestió i l’ampliació dels emplaçaments de telecomunicacions que garanteixen la connectivitat mòbil en les vies ferroviàries i els seus voltants als Països Baixos.

Per a l’execució del projecte, Cellnex treballarà conjuntament amb VolkerWessels Telecom, especialista en el disseny, construcció i gestió d’infraestructures digitals. El contracte inclou la construcció de 80 nous emplaçaments de telecomunicacions per a ProRail, així com 100 més per a altres operadors en terrenys propietats de ProRail.

ProRail disposa d’una xarxa de telecomunicacions mòbils pròpia, la GSM-R. Per fer front a la digitalització del ferrocarril, la xarxa es renovarà en el període entre 2021 i 2027, amb la construcció de més emplaçaments de telecomunicacions.

A més del seu paper com a proveïdor d’infraestructures de telecomunicacions per a ProRail, Cellnex tindrà també l’exclusivitat en el desplegament de qualsevol nou emplaçament en la xarxa ferroviària.

“Es preveu que la demanda total de transport de passatgers i mercaderies augmenti un 30% d’aquí a 2040. Més activitat en les xarxes ferroviàries i els seus voltants significa també més demanda de dades i serveis de telecomunicacions i, amb l’arribada del 5G, cada cop són més les noves aplicacions possibles”, ha assegurat el ‘Managing Director’ de Cellnex a Holanda, Ed Boerema.

En concret, als Països Baixos, el nombre de passatgers de tren es preveu que augmenti un 30% en els pròxims 20 anys. “Amb aquest projecte, resolem dos problemes alhora: creem una base sòlida per a la circulació de més trens i ajudem els operadors de telecomunicacions i els de transport ferroviari a garantir que totes aquelles persones en el tren puguin tenir aviat una cobertura mòbil encara millor”, ha assegurat el ‘Chief Information Officer’ de ProRail, Arjen Boersma.