‘Las niñas’, amb Natalia de Molina i Andrea Fandos [Foto: ACN / Bteam Pictures]

La catalana ‘Las Niñas’ ha triomfat en la 8a edició dels Premis Feroz amb tres guardons: Millor Pel·lícula Dramàtica i Millor Direcció i Millor Guió, per a Pilar Palomero. ‘La boda de Rosa’, d’Icíar Bollaín, s’ha endut el Feroz a la Millor Pel·lícula de Comèdia, i el film de Nuria Giménez Lorang ‘My Mexican Bretzel’, el Premi Especial de l’edició.

Mario Casas ha estat premiat com a Millor Actor de Pel·lícula per ‘No matarás’ i Patricia López Arnáiz, Millor Actriu per ‘Ane’. En l’apartat de sèries, ‘Antidisturbios’ i ‘Vamos Juan’ han guanyat el premi a la Millor Sèrie Dramàtica i de Comèdia, respectivament. Eduard Fernández ha estat distingit com a Millor Actor de Sèrie per ’30 monedas’ exaequo amb Hovik Keuchkerian, d’‘Antidisturbios’.

‘Las niñas’ no partia com a favorita però ha acabat imposant-se amb tres guardons principals a ‘La boda de Rosa’, que era la cinta més nominada de la nit però s’ha hagut de conformar amb el guardó a la millor pel·lícula de comèdia.

Més catalans premiats

Entre els premiats de la nit hi ha hagut diversos títols i professionals catalans. A més de ‘Las niñas’ -una coproducció catalana amb participació de TV3 entre altres- han estat premiades la independent ‘My Mexican Bretzel’, de Núria Giménez Lorang (Premi Especial de la nit), l’actor Eduard Fernández pel seu paper a la sèrie de Movistar + ’30 monedas’ i també la sèrie ‘Vamos Juan’, de Mediapro per a TNT.

D’altra banda Jordi Labanda també ha estat reconegut amb el Premi FlixOlé al millor cartell de pel·lícula, pel seu treball a ‘Rifkin’s Festival’, de Woody Allen.

Els Premis Feroz, que concedeix l’Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya (AICE), s’han celebrat al Teatre Coliseum de Madrid. La cerimònia l’ha presentat l’actriu Pilar Castro i s’ha pogut seguir a través de YouTube.