Font: Ramon Llull

La filòsofa i escriptora barcelonina Marina Garcés exercirà un curs de doctorat al Graduate Center CUNY de Nova York (Estats Units) que tindrà lloc del 25 d’abril a l’1 de març. El curs es titula Condición póstuma y emancipación. Una mirada desde el sur de Europa i compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull. Garcés s’acull a la Càtedra Rodoreda, que ofereix cada any dos cursos de doctorat de temàtica catalana, un sobre estudis literaris i un sobre sociolingüística.

Després de 15 anys com a professora titular de filosofia a la Universidad de Zaragoza, Marina Garcés actualment és professora a la Universitat Oberta de Catalunya.

La proposta d’aquest curs consisteix a pensar l’experiència de la crisi com esclat de la imaginació crítica després del 2011 després del col·lapse de les Torres Bessones de Nova York. Garcés analitzarà les preguntes sobre l’enfrontament del món global i la fragmentació sota l’amenaça de la seva destrucció i quines són les eines culturals, materials i filosòfiques. Garcés també farà una conferència, gratuïta i oberta al públic, sobre les excepcionalitats permanents en l’era global.

Amb l’objectiu d’incrementar la visibilitat i el prestigi dels estudis i la recerca sobre la llengua i la cultura catalanes a l’exterior, l’Institut Ramon Llull impulsa la creació de càtedres i centres d’estudi en universitats de màxima reputació internacional, algunes amb una llarga i sòlida tradició en la catalanística. El Graduate Center de City University of New York i l’Institut Ramon Llull van acordar el 2003 la creació de la Càtedra Llull d’estudis catalans.