Font: FC Barcelona

El model formatiu del FC Barcelona segueix creixent a passes de gegant. Així, s’ha fet oficial que Orlando (Florida, Estats Units) ha estat escollida per allotjar-hi un nou projecte Barça Academy, l’escola esportiva internacional blaugrana, que arriba a la cinquantena arreu del món. La nova acadèmia, que es posarà en marxa a partir del mes d’agost, referma el paper rellevant d’Estats Units, que compta amb 9 escoles de formació.

La instal·lació estarà situada a l’Austin Tindall Sports Complex, un espai esportiu situat al sud de la ciutat amb nou camps de joc, i on la primera temporada esperen comptar amb uns 200 jugadors. Les primeres jornades de selecció de jugadors, per a nens i nenes de 5 a 18 anys, se celebraran el dissabte 8 de juny.

La Barça Academy Orlando, dirigida pel partner ISL, se suma a les altres Barça Academy ja en funcionament a Austin, Charlotte, Chicago, Columbus, Virgínia del Nord i San Diego, a la Barça Residency Academy d’Arizona i la Barça Academy PRO de Nova York.

El director de l’Oficina del FC Barcelona a Nova York, Xavier O’Callaghan, ha destacat que “el creixement de les Barça Academy al territori nord-americà és la forma més tangible del gran arrelament que el Club està tenint al país i ens fan estar més a prop dels nostres seguidors”.

La Barça Academy és el model d’escola de futbol propi del FC Barcelona dirigit a nens i nenes, i té com a objectiu principal la formació integral dels seus alumnes. Aquest model d’escola de futbol, exportat a escala internacional, pretén estendre la marca Barça i transmetre la filosofia de treball i els valors del club blaugrana en la resta del món.

Les escoles treballen amb un model propi, únic, basat en la metodologia Barça des de les categories inferiors fins al primer equip, amb un estil de joc creatiu i ofensiu i amb una transmissió indispensable de valors: respecte, humilitat, esforç, ambició i treball en equip, amb resultats d’èxit contrastats.