Font: Stuttcat-Catalans a Sttutgart

Stuttgart, la capital de l’estat federat de Baden-Wurtemberg (Alemanya), va acollir la primera trobada de professionals dels casals catalans de l’Europa central amb la participació de la Casa Nostra Suïssa (amb representants del Centre Català de Basilea i del Centre Català de Lausana-Ginebra), el Casal Català de Munic i Stuttcat-Catalans a Stuttgart. La trobada va servir per donar el tret de sortida a la celebració del desè aniversari de la comunicat catalana d’Sttutgart.

“Va ser un èxit, tot i ser la primera trobada de professionals”, assegura a Exterior.cat, Elisenda Bujons, presidenta d’Stuttcat-Catalans a Stuttgart. “A partir de tenir punts en comú en l’àmbit de la xarxa de professionals, som geogràficament propers i ha estat una manera de cercar sinèrgies i intercanviar experiències”, afegeix. L’acte de benvinguda va ser a la seu de l’Oficina de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) a Stuttgart, a càrrec de Teresa Puerta, directora d’innovació internacional, i Lesly Mejía, consultora d’inversions. ACCIÓ ha ofert a les comunitats catalanes facilitar l’accés dels professionals catalans residents a l’Europa central a participar en les fires sectorials de Suïssa i Alemanya.

Les comunitats catalanes de l’Europa central van posar sobre la taula la manera de trobar “vies de finançament per a les activitats programades i la possibilitat de compartir-les”, assegura Bujons. La proximitat entre les comunitats dels països de l’Europa Central farà que, segons Bujons, “a partir d’ara trobem la manera d’establir un seguit de xerrades amb professionals a les nostres ciutats de forma coordinada”. Per afavorir-ne la coordinació entre comunitats, s’ha establert un equip de treball amb representants de cada comunitat.

En la trobada van participar dues empreses alemanyes: Ben Europe (Karlsruhe) i Micro Fuzzi (Munic). La primera -Ben Europe- es dedica a integrar i orientar els professionals acabats de llicenciar-se de formació técnica al món laboral d’Alemanya mentre que la segona -Micro Fuzzi- necessita cobrir llocs de treball amb enginyers amb experiència laboral a Alemanya i a Catalunya.