Foto: Freepik

La firma catalana GPA ha guanyat una licitació del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) de 235.000 dòlars (gairebé 200.000 euros) per avaluar el mercat del transport aeri a sis països de l’Amèrica Central i el Carib.

Durant 17 mesos, l’empresa analitzarà la situació del sector a Nicaragua, Hondures, Costa Rica, Panamà, El Salvador i la República Dominicana amb l’objectiu de fer propostes de millora perquè el transport aeri contribueixi al creixement econòmic i social de la regió.

La firma amb seu a Barcelona dissenyarà un full de ruta que inclourà mesures d’integració dels diferents espais aeris i analitzarà les barreres reguladores que estiguin dificultant l’arribada de noves companyies als mercats.

Segons el conseller delegat de GPA, Jaume Adrover, els països on l’empresa treballarà “comparteixen la sensació que estan perdent oportunitats en el sector del transport de passatgers com a motor de desenvolupament de turisme, d’atracció d’inversió estrangera i de generació de més activitat econòmica”.

Per a l’adjudicació del projecte, GPA ha comptat amb el suport de l’oficina d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya- de Washington, especialitzada en l’assessorament per accedir a licitacions internacionals.