La coral La Passió d’Esparreguera (Baix Llobregat) ha hagut d’ajornar l’actuació prevista a la basílica cristiana de Sant Pere del Vaticà degut a la pandèmia de la Covid-19. El govern italià va decreat la prohibició de mantenir els espais de culte tancats fins el 24 de maig. El concert era previst una setmana abans, el 17 de maig.

La invitació de la coral esparreguerina l’havia feta l’organista català Josep Solé Coll (Sabadell, 1974), titular de l’orgue al temple. “Solé Coll va assistir, l’any passat, a una de les representacions de La Passió d’Esparreguera i va quedar meravellat per la música de l’espectacle. Som l’única Passió que la música és en directe”, subratlla a Exterior.cat la directora de la coral, Olga Aurin.

El repertori musical del drama sacre esparreguerí és obra del mestre Josep Borràs i Farrés, qui va morir recentment. Una quarantena de cantaires tenien previst viatjar fins a Roma (Itàlia) per interpretar altres peces del drama sacre.

A més de l’actuació al Vaticà, les veus de la coral La Passió d’Esparreguera s’haurien d’haver escoltat a l’església de Sant’Andrea della Valle (Roma, Itàlia) convidats per l’Associació Catalans a Roma. Els cantaires tenen previst programar el doble concert a Itàlia per a l’any vinent.