Font: Delegació del Govern a Alemanya

La delegació del Govern català a Alemanya ha reactivat els Berenars informatius, una de les activitats més consolidades que es va estroncar arran de l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol i que va paral·litzar la tasca de les delegacions catalanes a l’exterior. Les sessions es fa un cop al mes a la seu de la delegació a Berlín a càrrec de professionals especialitzats.

“Una de les prioritats de la delegació és assessorar la comunitat catalana resident a Alemanya per afavorir-ne la seva adaptació al nou país”, assegura la delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz a Exterior.cat. La primera sessió de Berenars informatius va tenir lloc aquest dimarts a càrrec de la consultora Olla Jongerius. En la sessió formativa, es va abordar el procés de cercar feina a Alemanya posant èmfasi en les diferències culturals entre països i companyies. Els assistents van poder preguntar a Jongerius, qui va exposar casos pràctics del sistema laboral alemany.

En la segona part de la trobada, els assistents van rebre informació sobre com exercir el dret a vot a les properes eleccions espanyoles, municipals i europees. Des de la delegació del Govern se’ls va proporcionar informació dels tràmits que s’han de fer per poder accedir a votar des de la distància. Un dels reptes dels Berenars informatius és eixamplar la participació de les comunitats catalanes a Alemanya. Kapretz reconeix que “som en un país descentralitzat i la seu de la delegació és a Berlín. Estem estudiant la possibilitat que la resta de comunitats puguin participar-hi utilitzant altres canals”. La participació en les trobades és lliure tot i que la delegació recomana que es confirmi l’assistència a través d’un correu electrònic.

L’educació i la sanitat a Alemanya seran les temàtiques que s’abordaran en les properes sessions dels Berenars informatius. “El crac econòmic del 2008 va provocar la migració de famílies joves catalanes a Alemanya que necessiten assessorament. Des de la delegació volem assessorar-los en els àmbits de l’educació i del sistema mèdica alemanys, que són més complexos de familiaritzar-s’hi”, apunta Kapretz.

A banda dels Berenars informatius, la delegació té previstes agendar xerrades per enfortir els lligams entre Catalunya i Alemanya. El 21 de febrer passat es va haver d’ajornar una sessió temàtica sobre el paper estratègic de Catalunya i Barcelona en el Mobile World Congress que s’està celebrant aquesta setmana. “La coincidència amb la vaga general a Catalunya ens va obligar a suspendre-la”, admet Kapretz. Properament, la delegació convidarà un grup de joves emprenedors alemanys que viuen a Barcelona perquè expliquin la seva experiència laboral.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram