Foto: El delegat Isidre Sala, a l’esquerra a dalt, amb representants dels casals catalans [Delegació Govern EUA-Canadà]

El delegat del Govern de la Generalitat als Estats Units i el Canadà, Isidre Sala, s’ha reunit virtualment amb una vintena de representants dels casals catalans de l’Amèrica del Nord. Sala per intentar resoldre dubtes sobre les situacions que ha generat la pandèmia sanitària.

Sala va explicar a la comunitat catalana la gestió feta des de la delegació del Govern dels Estats Units i el Canadà des que va esclatar la Covid-19 i que va obligar a tancar les fronteres. Així, segons dades de la delegació, a l’Amèrica del Nord s’han atès 114 casos als Estats Units i 16 casos més al Canadà. “D’aquests, un 60% dels casos s’ha resol”, ha assegurat Sala.

De les més de 200 persones ateses per la delegació catalana, Sala subratlla que “el que més preocupació va generar van ser els estudiants residents als Estats Units i el Canadà, molts d’ells menors, que es van veure amb la necessitat de tornar a casa sols en avió. Les famílies ho van viure amb patiment, i des de la delegació, vam acompanyar-los de la millor manera possible”.

La resta d’afectats van ser turistes catalans o d’altres que treballaven de forma temporal a l’Amèrica del Nord. A petició de la delegació, els representants dels casals catalans van explicar com s’està vivint la pandèmia sanitària en els diferents estats.

La principal preocupació dels catalans residents a l’Amèrica del Nord és l’obertura de l’espai aeri com abans de l’inici de la pandèmia. Des de la delegació es va confirmar que, a hores d’ara, aquells qui decideixin viatjar a Catalunya no poden tornar als Estats Units si no disposen de Green Card o permís de residència americana.

Sala també va subratllar que aquestes setmanes la delegació catalans als Estats Units i el Canadà ha estudiat les bones pràctiques que s’han fet en aquests països i que la informació s’ha traslladat al departament d’Acció Exterior.