Aquest dissabte 28 de novembre, a les 10h (hora de Mèxic), la delegació del Govern català a Mèxic presentarà la pel·lícula ‘Josep’, una cinta d’animació de l’artista francès Aurel que narra la vida de l’artista català Josep Bartolí.

Bartolí es va exiliar a Mèxic després d’haver combatut les tropes franquistes durant la Guerra Civil des de les línies del POUM. El febrer de 1939 va marxar a França, on va ser enviat a diversos camps de concentració. Després d’aconseguir escapar dels nazis, va arribar a Mèxic, on va conèixer Frida Kahlo i va reprendre la seva carrera artística.

‘Josep’ va formar part de la selecció oficial de Cannes 2020 i ha estat premiada a la SEMINCI de Valladolid. També ha estat seleccionada per projectar-se al Catalan Film Festival d’Escòcia que se celebra aquests dies.

La presentació tindrà lloc a través de Zoom i comptarà amb la participació d’Aurel, el director del film, José Alfonso Suárez del Real, secretari de govern de la Ciutat de Mèxic, i Jordi B. Oliva, productor de la pel·lícula.