Font: ACN

Coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, el Govern català estrenarà noves delegacions a l’exterior: als Països Nòrdics i a l’Europa Central. Ho faran amb la presència de les delegades del Govern, Francesca Guardiola i Krystyna Schreiber, a Estocolm (Suècia), Viena (Àustria) i Brastilava (Eslovàquia), respectivament. La cultura catalana serà el fil conductor dels actes previstos l’11 de setembre.

El Govern ha triat Estocolm en detriment de Copenhagen per ubicar-hi la delegació del Govern als Països Nòrdics, que de moment, encara no té seu física. En l’acte de l’11 de setembre, la representació del Govern recaurà en la secretària d’Acció Exterior, Mireia Borrell, a més, de la delegada Guardiola. La delegació al nord d’Europa va obrir-se, per primer cop, a finals d’agost de 2018 a Copenhagen, poc abans de l’aplicació del 155, que va aturar-ho tot.

UNA ESTRENA AMB TOC CULTURAL

Tot el protagonisme de la posada en marxa de la delegació catalana als Països Nòrdics serà per a la cultura. L’acte d’inauguració tindrà com a fil conductor l’obra de Jaume Cabré coincidint amb la traducció de Les Veus del Pamano al suec. És prevista una presentació audiovisual amb el propi escriptor català acompanyat pel traductor de literatura catalana, Jens Nordenhök.

A més, hi haurà una conversa entre l’escriptor i historiador, Henrik Berggren i la presentadora de televisió, Stina L. Dabrowski, a l’entorn de la novel·la de Cabré ambientada en la Catalunya de la postguerra civil espanyola. L’acte serà amenitzat pel solo de guitarra clàssica Tocs i Versos Mediterranis, a càrrec de Joan Peiró. L’acte, que començarà a les 6 de la tarda, tindrà lloc a Medelhavsmuseet, al número 2 de Fredsgatan a Estocolm.

I A L’EUROPA CENTRAL, TAMBÉ

A Viena, la delegació del Govern a l’Europa Central celebrarà la Diada amb una recepció institucional que serà també la presentació de la nova seu del Govern. Presidida per la delegada, Krystyna Schreiber, hi assistiran la comunitat catalana, el cos diplomàtic i personalitats del país, així com representants sectorials i empresarials. La delegació oferirà un càtering de tapes catalanes amb vins catalans i un concert a càrrec d’Andrea Motis & Quartett.

El 12 de setembre, la mateixa delegació de l’Europa central, oferirà una recepció a la comunitat catalana al Palau Zichy, de Bratislava (Eslovàquia). Hi assistirà el cos diplomàtic i personalitats del país i empreses, així com amants de la cultura catalana d’Eslovàquia. La celebració es tancarà amb el concert d’Andrea Motis & Quartett.