Font: Generalitat de Catalunya

El conseller Alfred Bosch ha inaugurat aquest vespre a Zagreb el programa European Diginity, impulsat per la Delegació del Govern als Balcans. Es tracta del primer acte públic organitzat per la Delegació des de la seva reobertura, i el cicle s’utilitzarà com a paraigua per a tots els països de l’àmbit territorial de la Delegació.

El delegat del Govern als Balcans, Eric Hauck ha explicat a Exterior.cat que “el nom d’European Dignity surt del concepte de l’article 1 de les Nacions Unides i del Tractat Europeu. El continent té obert un debat sobre com s’han d’aturar els feixisme i els populismes. La nostra fórmula serà adaptar aquesta reivindicació dins el nostre àmbit territorial”. El cicle ha començat amb l’estrena de la rapsòdia Katalonija, Harmonija, composada pel mestre Matej Mestrović i interpretada per ell mateix al piano.

La rapsòdia està inspirada en les aspiracions polítiques del poble català i s’ha estrenat davant de personalitats del món polític, acadèmic i cultural de Zagreb. Un centenar de persones han assistit a la inauguració del cicle que ha acabat amb un diàleg obert entre el periodista Zeljko Trkanjec i el conseller Alfred Bosch.

Aquest dijous, amb Bosch als Balcans, tindrà lloc la segona entrega del cicle amb la lectura dramatitzada Survival Guide Europe 2019, i un debat obert amb els cineastes Nihad i Sead Kreševljaković al Kamerni Teatar de Sarajevo, moderat per la periodista Senad Hadzifejzovic.

L’endemà de l’estrena se celebra la segona entrega del cicle ‘European Dignity’ amb la lectura dramatitzada Survival Guide Europe 2019, i un debat obert amb els cineastes Nihad i Sead Kreševljaković al Kamerni Teatar de Sarajevo, moderat per la periodista Senad Hadzifejzovic.

Hauck ha subratllat que “la delegació dels Balcans treballa en tres eixos comuns: turisme sostenible, drets humans i dignitat europea i els intercanvis comercials i culturals”. El cicle ‘European Dignity’ tindrà continuïtat els mesos vinents amb un seguit d’actes als països d’influència de la Delegació del Govern als Balcans.